sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Graniitissa ja Kuopio-hallilla

Tänä viikonloppuna kävin Kuopio-hallin varsin monipuolisella vaikka pienehköllä boulderilla harrastamassa ja luomassa kontakteja. Kahtena edellisenä viikonloppuna on tullut myös vedettyä hyvät sessiot graniitissakin Janskun ja kumppaneiden kanssa, ja Ninakin oli edellisellä reissulla mukana :) On se seinän pinta ja muoto edelleen erittäin hieno sisäseinäksi.

Nyt kun Kuopio-hallilla pääsee käymään säännöllisesti niin pidin silmäni auki hyviä projekteja varten. Elementin monista muodoista löytyy teknistä kikkailua suoralla seinällä mikro-otteilla, kahvoilla kiikkumista katossa ja monenlaista siltä väliltä. Pari hyvää projektia kiinnitikin jo huomion. Kiipily yhteisö on myös Kuopiossa helposti lähestyttävä ja vaikka ensitreffeillä en viitsinyt hirveästi ehdotella mutta tiedustelin jo köysipaikkoja, ja eiköhän sitä jossain vaiheessa varmistajankin saa.

Boulderilla oli samaan aikaan myös kaksi junnu kurssia, oli varsin hauskaa seurata laumaa n. kahdeksan vuotiaita kinuamassa pitkin seinää. Sen ikäisillä paino/voima suhde on aika veikeä. Ajattelin myös liittyä paikalliseen seuraan. Jäsenyys maksaa itsenä nopeasti takaisin ja samalla pääsee nauttimaan seuran kuin myös SKIL:n jäseneduista. Pitää ensi kerralla ottaa kuviakin hallilta.

Täkäläinenkin seura järjestää silloin tällöin kisoja, saa nähdä tuleeko jossain vaiheessa osallistuttua, ainakin tähän astisten arvioiden perusteella TTNC:n taso skaalautuu mallikaasti myös Kuopion kiipeilijöiden suhteen : )

5 kommenttia:

  1. Mä haluun lasten paino-voimasuhteen!!! :D Ja haluisin kiipeen! Varsinkin, kun tätä teidän blogia lukee.

    Kivaa, et syntyy uusia kontakteja - toivottavasti saat pian varmistajan. Katteltiin vähän netistä, et millasia mestoja täällä olis, niin näytti aikas buenolta! Olis vaan ne kamat - en oo varma, raaskinko hankkia toisia täältä. :O

    VastaaPoista
  2. Kaksien (eri tyyppisten) kenkien omistaminen on täysin perusteltua, ja miksei vaikka useampienkin. Valjaat on sitten vähän eri juttu, mutta jos on boulderi saleja siellä niin silloinhan kengät riittää.

    VastaaPoista
  3. Totta, totta. Hyvä, että joku kerrankin tukee mun rahankulutusta! :D No mut ei vaan, kyl mä oikeestikin tarvisin muutenkin uudet kengät, kun ne nykyset on liian isot. Mietiskelin jo, jos pyytäis äippää lähettään kengät tänne, mutta kommenttisi jälkeen taidan vain hankkia uudet.

    Boulderi ei tunnetusti oo mun vahvin ala (koska en ole harjoitellut sitä yhtään ja kiinnostuskin on ollut vähän niin ja näin :D), mutta nimenomaan sen takia olisikin juuri oivallinen aika keskittyä siihen vaikka koko vuosi! :)))

    VastaaPoista
  4. Noitten pienten ihmisten kiipeilyä on kyllä hauska katsoa, täälläkin keivillä sellaset ehkä 7 - vuotiaat tyypit dynoaa oman pituutensa verran kevyesti... Mekin käytiin graniitissa nyt lauantaina, ja sitä uutta lauantaiaamua tuli vähän yrkkäiltyä. Kerran taisin nihkeästi päästä sen muuvin kumpareen yli.

    VastaaPoista
  5. Oi, onpa kiva kuulla kuulumisia sieltä Kuopionkin suunnalta! Mekin tosiaan kävästiin graniitissa, olipa hirmu kivaa pitkästä aikaa. Graniitin ruiskubetoni imitoi kyllä ulkoseinää vieläkin paremmin kin täkäläiset muotoseinät.

    Ja Inkeri vaan kenkäkauppaan :)

    VastaaPoista